reede, 6. detsember 2013

Advendikoerus 2013

Möödunud pühapäeval osalesime Lorega juba meie viiendal koerusel. Nagu ka eelmisel korral oli meiega kaasas minu ema. Võistlus toimus Tallinna vanalinnas, läbida tuli 2,1 km pikkune rada ja leida üles 7 kontrollpunkti. Meie osalesime H-rajal ning saavutasime 49 osaleja seast 1. koha ajaga 00:25:31.

TULEMUSED

Stardis kaarti nähes ehmusime korraks, sest seekord polnud tegu mitte tavalise orienteerumis-kaardiga, vaid retrokaardiga.

Esimeses ega teises punktis lisaülesannet polnud. Kolmandas punktis oli lisaülesanne oma koera tundmise peale. Tuli valida 3 mänguasja ja asetada nad lindi taha. Kohtunikule pidi eelnevalt ütlema, millise mänguasja koer valib. Koeraga tuli minna paari meetri kaugusele ning ülesanne loeti sooritatuks, kui koer kasvõi ninaga palli puutub. Lootsin, et Lore valib palli, mille panin kahe hantli vahele. Lore läks siiski alguses hantlit nuuskima, kuid kuna ta nuuskis pärast seda ka palli, loeti ülesanne sooritatuks.

Neljandas punktis oli lõhnaülesanne. Koeral tuli leida kolme topsiku seast maiusega topsik, selle saime väga kiiresti lahendatud, Lore hakkas maiusega topsikut järjest ninaga edasi lükkama. Viiendas punktis tuli koer pingile istuma panna ja teha samal ajal tiir ümber teisel pool asuva pingi. Lore püsis pingil hästi, vaatamata sellele, et meie lähedal oli teine koer sama ülesannet tegemas.

Viies punktis, mis asus Raekoja platsil, tuli öelda Rae apteegi asutamisaeg. Selle sai teada ka Rae apteegilt. Kuuendas punktis tuli koer ümber koonuse juhtida ja seitsmendas, mis asus Vabaduse väljakul, koeraga üle klaaspinna käia. Järgmist ülesannet oleme Lorega palju kodus harjutanud. Koer tuli istuma või lamama jätta ja talle ükshaaval paari meetri kauguselt lihapalle nina ette tuua. Lore kannatas ilusti selle aja ära ning saime ülesande sooritatud. Suured tänud korraldajatele toreda ürituse eest!

Kommentaare ei ole: