pühapäev, 10. oktoober 2010

Koerus X

Maagilise kuupäevaga 10.10.2010 toimus Kadrioru pargis spordiüritus nimega Koerus X. Ehkki päike oli pilve taga, oli meil siiski väga lõbus ja Lore sai ka sotsialiseeruda. Osalesin Lorega esimest korda kutsikarajal ja saavutasime ajaga 00:24:26 kutsikaklassi esimese koha.

Edasi aga meie jooksust.

Kohe stardi juures oli näha suur tunnel, mille lõpus oli täispuhutav draakon. Olin temaga kodus ka tunnelist läbi minekut harjutanud, aga nii pikast tunnelist nagu seal oli, polnud ta veel käinud. Alguses näitasin käega tunneli suunas, et Lore sisse läheks, aga ta tuli ikka välja tagasi. Läksin siis uuesti tunneli algusesse ja viskasin maiuse tunneli keskele. Ise läksin ruttu tunneli lõppu ja hüüdmise peale tuli ta välja.


Edasi hakkasime esimest punkti otsima. Juba kaugelt oli punkt koos lisaülesannete ja kohtunikega näha. Jooksime rõõmsalt üle kraavide ning sattusime hoopis teise punkti. Kähku keerasime otsa ringi ja leidsime pika otsimise peale üles ka esimese punkti. Teise punkti minek oli kerge, sest just sealt me enne tulime. Lisaülesandeks oli selles punktis ''Ahvatluste rada''. Pidime läbima mänguasjadega ja maksatükikestega täidetud raja, mille ajal ei tohtinud koer lintidega tähistatud rajalt välja astuda ega ka maiuseid või mänguasju üles korjata. Raja läbisime edukalt nii, et viiner oli kogu aeg koera silmade ees.


Kolmandas punktis ootas meid samuti lisaülesanne. Pidi koera lehtedest tehtud ringi sisse istuma panema ja ise ringi ümber koera tegema nii, et koer püsiks samal ajal ringi sees. See oli meile lihtne, aga veel pidi koer minu visatud maiuse kinni püüdma. Olin seda kodus proovinud teha, aga see ei tulnud meil üldse välja. Ülesande tegime pika proovimise peale ära nii, et lasin viineril mõne cm. kõrguselt lihtsalt suhu kukkuda. Veel pidi selles punktis koera väikese kivi peal meelitama ja ise ka kivi otsa ronima(?).


Neljandas KP-s, mis oli mõnesaja meetri kaugusel, polnud lisaülesannet. Selle eest oli lisaülesanne viiendas KP-s. Leidma pidi 2 maiust kolme topsiku alt. Kahe juures oli ta eriti ergas, seega pakkusingi need kaks topsi maiusega topsideks. Vastasin õigesti ja saime joosta järgmisse punkti.


Kuuendas punktis oli suur puu, kus punkti võtmiseks pidi täitsa puu otsa ronima. Lore jäi käsuga 'koht' alla ootama.
Seitsmendas oli lisaülesanne, kus pidi koera ümber puu juhatama ise temaga kaasa minemata. Viskasin talle viineri puu taha ja kutsusin siis ta ümber puu. Veel pidi selles punktis koer 3 kotletitükki puu küljest leidma. Kaks esimest leidis ja sõi Lore ära. Kolmandaga läks meil aga aega. Ise leidsin üles ja üritasin Lorele näidata, aga ta oli samal ajal hõivatud maast leitud kotleti söömisega. Tõstsin ta üles ja üritasin näidata ning lõpuks ta selle ka kätte sai.


Viimane, kaheksas punkt tiigi ääres. Seal pidi ette näitama käbi, tõru ja kastanimuna, mis raja pealt pidi kaasa korjama. Stardis öeldi seda mulle ka, et lõpus peab need ette näitama, aga ma ei uskunud, et see juba viimane KP oli. Olemas oli mul vaid käbi ja tõru. Jooksin ruttu natuke tagasi, kuni leidsin kastanipuu ja selle all oleva kastanimuna. Ruttu tagasi viimasesse punkti ja edasi finišisse.




Kommentaare ei ole: