kolmapäev, 16. veebruar 2011

Kelgutamine Riisiperes 12.02.2011

Polegi veel jõudnud rääkida eelmise nädala laupäevast, mil käisime ESHÜ poolt korraldatud kelguveo üritusel. Ilm oli päris külm ja krõbe, kuid õnneks päike paistis ja kohapeal pakuti ka teed. Kohal olid Siberi huskyd ja ka kaks malamuuti.

Alguses sõitsid rakendiga täiskasvanud koerad. Ise sain ka päris mitu korda rakendiga sõita(püsti seistes). Sõitsin nii kahe koera rakendiga kui ka kolme koera rakendiga.
Ka Lore pandi loomulikult kelgu ette. Distans oli edasi-tagasi sõites ca 100+100 meetrit. Kelguks oli väike laste tõukekelk.

Esimene koer kellega Lore paaris oli Yuki, kes oli Lorega samavanune (?). Temaga sõitis Lore kaks korda, ehk siis 400 m.

Esimesel korral jooksin stardis Lore kõrval/ees, aga edasi jooksis ta juba nii, et kedagi polnud ees. Instinkt oli tal suur, sest see oli tema esimene kelguvedu aga ta jooksis nii, nagu oleks ta seda ka varem teinud. Ka Yuki oli loomulikult kõva vedaja. Enne nende sõitu arvasin, et arvatavasti ei tule nende jooksust midagi välja, sest Lore hakkab vedamise ajal mängima. Kuid ta jooksis nii tublilt ja ei teinud oma paarilisest väljagi. Teine sõit oli ka Yukiga, aga vedamise ajal hakkas hoopis Yuki Lorega mängima.

Kolmas ja viimane sõit oli Lorel 9-kuuse Klaid'iga. Temaga ta vedas ka 200 m ning väga hästi.



Kommentaare ei ole: