esmaspäev, 16. mai 2011

Kevadkoerus 2011

Pühapäeval toimus järjekordne lõbus koerus, nimega Kevadkoerus, millest me juba teist korda osa võtsime. Kui eelmine kord me võistlesime alles kutsikaklassis, siis seekord võtsime osa H-rajal, sest A-raja jaoks polnud Lorel veel vajalikku vanust. Raja pikkus oli 2,2 km ning kontrollpunkte oli 7. Kokkuvõttes saime 3. koha ajaga 00:21:09 30st osalejast.

Esimene punkt, mis asus kohe mere ääres, oli tavaline kontrollpunkt ilma ülesandeta.
Teises punktis ootas meid esimene lisaülesanne. Ülesandes pidi koera juhtima 2 korda läbi laste mänguväljakul oleva turnimisredeli ja liikuma turnimisredeli teise otsa nii, et ise oled ühel pool ja koer teisel pool redelit. Kuna käega näitamisel Lore ei läinud mitte lõppu, vaid tuli hoopis redeli alt minu juurde, siis panin ta istuma ja kutsusin teda takistuse lõpust.

Kolmandas oli lisaülesanne, kus pidi koerale viskama mänguasja ja koer pidi selle tagasi tooma. Seal meil eriti hästi ei läinud, sest Lore läks küll minu visatud palli juurde, kuid ära ta seda ei toonud. Karistuseks pidime jooksma 2 ringi ümber lintidega piiratud puid.

Neljandas punktis oli samuti lisaülesanne. Koer pidi istuma/lamama lindiga ümbritsetud ringi sisse ja püsima seal niikaua, kuni sa suure kilekoti sees hüpates tema ümber ringi teed. See ülesanne läks meil hästi, Lore lamas ilusti harjutuse lõpuni.

Viies punkt oli ülesandega, kus oli vaja tunda oma koera. Oli kaks taldrikut, kus ühe peale pidi panema maiuse ja teise peale enda valitud mänguasja. Kohtunikule öeldi, millise koer võtab. Lore võttis loomulikult pihvitüki ning sellega oli ülesanne sooritatud.

Kuuendas punktis oli ülesandeks lindiga rada, mille peal asetsesid 6 topsikut. Iga topsi peal oli täht. Kolme topsi all oli maius ning koer pidi need ära tundma. Mina pidin neist kolmest tähest sõna moodustama ning kohtunikule paberi peale kirjutama. See läks meil väga hästi, Lorel oli lausa super haistmine, poleks osanud arvatagi, et nii ruttu sellega hakkama saame.

7ndas polnud ülesannet, selle eest oli lisaülesanne viimases, kaheksandas KP-s. Seal olid suured tunnelid ja nende ümber lint, kuhu sisse ei tohtinud ise siseneda. See läks meil hästi, pidin ainult käega näitama ja 'tunnel' ütlema, kui Lore juba sisse jooksis.

Kommentaare ei ole: